Naar overzicht

Welke invloed heeft het weer op het haar?

Floor van Zijtveld, 23/12/2020 In Beautytips , Perfect on People , Kadus

Welke invloed heeft het weer op het haar?

De invloed van het weer op het haar is groter dan mensen vaak denken. Bij alle seizoenen liggen er vermoeidheden voor het haar op de loer. Welke zijn dit? En wat kun je hieraan doen? In deze blog vertellen we je alles over de invloeden van het weer op het haar!

Beschadigd haar

Alle seizoenen brengen een risico voor het haar met zich mee. In de zomer bijvoorbeeld zorgt zeewater ervoor dat het vocht onttrokken wordt uit het haar. Dit in combinatie met het openstaan van de schaarschubben kan lijden tot hele droge haren. Het is daarom belangrijk om voedende en hydraterende producten te gebruiken voor het haar. Wanneer je dit niet doet heb je kans dat het haar zal afbreken. Het winterseizoen zorgt er juist voor dat het haar erg vochtig wordt. Hierdoor verzwaard het haar en wordt het haar futloos en slap. In de wintertijd zou je dus producten kunnen gebruiken die het haar meer volume geven. Denk aan volumeshampoos, droogshampoo en haarspray. Ook wordt het haar in de winter statisch. Het vocht in het haar zorgt voor elektrische lading in combinatie met bijvoorbeeld een wollen trui of muts wat resulteert in statisch haar. Door haarlak of mousse zorg je ervoor dat het haar mooi in model blijft. Leave-in producten zijn ook een goed hulpmiddel en hebben een anti-statische werking. 

Haarverzorging voor beschadigd haar

Bij deze weersomstandigheden heeft het haar vooral proteïne nodig. Dit wordt gehaald uit hydraterende en voedende shampoos en verzorgingsproducten. Onze aanbevelingen staan onderaan de blog! Keep your hair up!

Haarverzorging voor de Winter