Selecteer een verlanglijst
In verband met extra Corona maatregelen bij ons en PostNL kan het voorkomen dat de levertijd langer is dan je van ons gewend bent.

Naar overzicht

Onderhoud scharen

onderhoud scharen
Floor van Zijtveld, 28/01/2021 In Haartips , PRO tips , Nieuwe Producten , Advies

Onderhoud scharen

Je wilt natuurlijk dat je scharen zo lang mogelijk meegaan. Ondanks dat de kappersscharen van hoge kwaliteit zijn, is het belangrijk om je scharen goed te onderhouden. In onderstaande blog gaan we je alles vertellen over het goed onderhouden van jouw kappersscharen!

Doordat de kappersschaar vier slijpkanten heeft is de schaar erg gevoelig voor weerstand. Er zijn gelukkig een heleboel dingen die je kunt doen om je scharen een lange levensduur te geven.

Kappersschaar Olie

Door regelmatig een druppeltje olie op het draaipunt te doen blijft de schaar soepel. Knip nooit in andere materialen dan in haar, hierdoor worden de scharen bot. Maak regelmatig jouw kappersscharen schoon met een droge theedoek. Op zoek naar goede olie voor uw kappersschaar? Klik hier!

Kappersschaar afstellen

Ook is het belangrijk dat de kappersscharen goed zijn afgesteld. Is dit niet het geval dan worden de scharen sneller bot. De meeste kappersscharen hebben een draaischroef waarmee je de soepelheid van de kappersschaar kunt instellen. Zet de snijbladen in een hoek van 90C en laat het horizontale blad los. Wanneer de snijbladen na het loslaten een afstand hebben van ongeveer 1,5 cm tot 2 cm dan is de schaar goed afgesteld en beschermt dit de schaar tegen het botter worden.

Kappersschaar slijpen

Wij raden aan om uw kappersscharen eens in het jaar te laten slijpen. Onderaan de blog vermelden wij bedrijven die wij aanraden en u met een goed gevoel naartoe kunnen sturen. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het handmatig slijpen, conditioneren, modelleren en balanceren van kappersscharen van bekende merken zoals Kyone en Convex Master scharen. De prijzen voor het slijpen van kappersscharen ligt tussen de 25 en 30 euro per schaar.

 

Kappersscharen