Selecteer een verlanglijst
In verband met extra Corona maatregelen bij ons en PostNL kan het voorkomen dat de levertijd langer is dan je van ons gewend bent.

Naar overzicht

Vet Haar

Vet Haar

Heb jij of je een van je klant snel last van vet haar? Dit is erg vervelend en een veel voorkomend probleem! Wij gaan je in deze blog alles vertellen over de oorzaken van vet haar en hoe je het kunt voorkomen!

Hoe ontstaat vet haar?

Vet haar ontstaat door een hoge productie talg op de hoofdhuid. Dit wordt ook wel sebum genoemd. Talg productie is normaal, maar door verschillende factoren kun je overtollig talg produceren wat uiteindelijk resulteert in vettig haar. Een talgklier mondt uit in een haarzakje, waardoor het talg zich kan gaan ophopen op de hoofdhuid. Wanneer je met je hand of een borstel door het haar gaat wordt het talg snel verspreid over de lengtes van het haar.

Oorzaken vet haar

Veel voorkomende factoren van een hoge talgproductie zijn  hormonen, warm water, styling producten en temperatuurwisselingen. Wanneer iemand veel hormonen aanmaakt, bij mannen genaamd testosteron en bij vrouwen oestrogeen, kan de talgproductie enorm worden gestimuleert. Bij vrouwen komt dit vaker voor, dit heeft vooral te maken met de menstruatie en de cyclus. Ook bij warmte neemt de talgproductie op de hoofdhuid toe, bijvoorbeeld door te warm douchen, de sauna of fohnen op hoge temperatuur. De talgproductie kan ook sterk toenemen bij een droge hoofdhuid, om de hoofdhuid minder droog te maken wordt er in een keer een grote hoeveelheid talg geproduceerd.

Hoe kun je vet haar voorkomen?

Probeer het haar zo min mogelijk te borstelen dit voorkomt dat de talg zich gaat verspreiden door het haar. Ook is het belangrijk om het haar niet te vaak en met lauw water de wassen. Zo voorkom je dat de haarzakjes overtollig talg gaan produceren en de haarzakjes zich kunnen verwijden. 

Droogshampoo

Droogshampoo absorbeert het overtollig talg op de hoofdhuid en zorgt er dus voor dat het haar niet meer vet is. Het voorkomt dus niet vet maar wanneer het haar vettig is, is droogshampoo de perfecte oplossing om de wasdag toch nog een dagje uit te kunnen stellen! Vaak geeft droogshampoo het haar ook extra volume, waardoor jij je nergens zorgen over hoeft te maken!

Shampoo vet haar

Er zijn shampoo’s die het overtollig produceren van talg tegen gaan. Vaak zijn dit Volume Shampoo’s. Volume shampoo’s zorgen ervoor dat er meer ruimte ontstaat tussen de haarzakjes en de hoofdhuid waardoor het talg de hoofdhuid minder makkelijk kan bereiken. Bij zware shampoo’s valt het haar sluiker langs het hoofd waardoor het talg de hoofdhuid makkelijk kan bereiken. Benieuwd welke shampoo wij aanraden? Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de beste shampoo’s en droogshampoo's tegen vet haar!

Shampoo Vet Haar