Selecteer een verlanglijst
In verband met extra Corona maatregelen bij ons en PostNL kan het voorkomen dat de levertijd langer is dan je van ons gewend bent.

Naar overzicht

Haartrends 2021

haartrends 2021
Floor van Zijtveld, 07/01/2021 In Haar , Haartrends , Trends

Artikel geschreven door Kapster Esmie Post

 

Haarkleurtrends 2021

De haarkleurtrends voor winter 2020 2021 gaan hand in hand met de ontwikkelingen in de mode en in de achitectuur. 

Vorig jaar zagen we nog veel grijze haarkleuren en de ‘fullhead’ felle kleuringen uit 2019, werden al iets meer naar de achtergrond geplaatst. Dit jaar zullen vooral de natuurlijkere heldere haarkleuren toonaangevend zijn in het straatbeeld. De grootste inspiratiebron hierin is uiteraard: De natuur; met kleuren als beige, crème, vanille, chia tea, tabak, mushroom, honing, camel, karamel, marron glacé, kastanje en chocoladebruin, de haarkleurentrend voor 2021. Door de ontwikkelingen op haarverf gebied zijn koele neutraliserende resultaten eenvoudig te behalen.

Voor wie niet van natuurlijke kleuren houdt, zijn ook de rood tinten een publiekstrekker voor het voorjaar/zomer. Een mooi vurige rode tint is namelijk helemaal hot. Voor wie deze felle kleur niet aandurft is er nog voldoende keuze uit wijnrood, bordeaux, burgundy plum, koper, roodgoud, rosé gold of smaragd.

Voor de techniek werken we vooral met natuurlijk uitziende Multi dimensinele haarkleuren. Haarkleuren die gebaseerd is op verschillende tinten van zowel koelere als warmere tinten!

Het kleuren spektakel ligt in ieder geval dicht bij elkaar, technieken als sombre en micro-light, soft balayage en money pieces moeten zorgen voor natuurlijke zachte overgangen. 

Haartrends 2021

Lange haarlengtes, lob-en bobkapsels en pixie kapsels blijven ook in 2021 de grote favoriet. De styling blijft eenvoudig, van steil, golvend tot krullend, de natuurlijke haartextuur staat hierin centraal. 

De belangrijkste nieuwigheid aan deze looks is vooral de pony, welk prominent aanwezig mag zijn. Voor de langere lengtes en de bob kapsels betekend dit, brede kaarsrecht geknipte pony’s van lang tot extreem kort. En voor een ultra korte modellen wordt de pony choppy geknipt voor een speels effect.

Daarnaast voor wie het haar niet graag op 1 lengte draagt, gaan we ook spelen met lange lagen voor meer volume, die gelijkmatig overlopen van kort naar lang; de shaggy look is hier een voorbeeld van. Maar het mooie rond geknipte modelletje uit de jaren 70 maakt ook weer z’n comeback, waarbij het haar aan de voorkant korter is dan in de nek. Kortom kleine verschillen die domineren

Make-Up trends 2021

Trends uit de jaren 90 als vlechten en het gebruik van haar accessoires zijn weer helemaal in.

In de het mode beeld viel me op dat Patchwork & Mexican style, Wijde Jeans en lange leren jassen het komend seizoen erg goed gaan doen. Oversize pakken, comfortabel en relaxed maar niet zonder geraffineerde details.

Draag comfort op en top dus van moeiteloos, casual-chic, stijlvol en comfortabel.

De Make-up looks voor 2021 zijn natuurlijk, fris en transparant.

Maar super cool is de gekleurde eyeliner! In de periode van mondkapjes is het sowieso een goed idee om op je ogen te focussen, ga voor turkoois, paars, donkerblauw!